LinkedIn, ze blijven in beweging. De ene na de andere functionaliteit wordt toegevoegd en getest en een aantal functionaliteiten zijn inmiddels weer verdwenen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij duiken met jou in de wondere wereld van LinkedIn.

Videovergadering
We leven in het tijdperk van de videomeetings, of we het nou leuk vinden of niet. Voorlopig zal dit voor veel bedrijven nog niet veranderen en dus speelt ook LinkedIn in op deze trend. Het nadeel? De optie voor groepsvergaderingen is nog niet beschikbaar. Het starten van een videovergadering doe je via de optie ‘privébericht sturen’, rechtsboven vind je de optie om een vergadering te starten. Naast videovergadering is LinkedIn ook bezig een audioversie te implementeren. Dat moet een soort podcastmogelijkheid worden die je waarschijnlijk kunt toevoegen aan evenementen. Wordt vervolgd.

Darkmode
Ook LinkedIn komt nu met de mogelijkheid om te kiezen voor een donkere achtergrond. Instellen doe je als volgt:

  • Klik bovenaan de pagina op jouw fotootje met daaronder ‘ik’
  • Ga naar instellingen en privacy in het uitrolmenu
  • Selecteer ‘weergeven’ (onder accountvoorkeuren)
  • In de sectie ‘weergave’ klik je op ‘wijzigen’ ‘donkere modus’.
  • Je gegevens worden automatisch opgeslagen

Bewerken van verzonden berichten
Deze optie vinden we top! In het verleden was het niet mogelijk om een spelfout te corrigeren als het bericht al verzonden was. Dat is verleden tijd!

Bloggen vanuit je bedrijfspagina
Yes, ook hier zijn we heel erg blij mee. Vanaf nu is het mogelijk om te bloggen vanuit een bedrijfspagina. Blog je alleen op LinkedIn dan is er niks aan de hand maar heb je hetzelfde artikel ook op jouw website staan dan is het verstandig even een paar dagen te wachten. Google is geen fan van dubbele content. Plaats het artikel eerst op je website en een dag later op LinkedIn, op die manier kan Google het artikel eerst indexeren. Wil je optimaal resultaat? Wijk dan niet af van de volgorde, deze is belangrijk! Probeer op LinkedIn ook zo min mogelijk gebruik te maken van externe links. LinkedIn houd je liever op hun eigen platform dan je door te sturen naar een externe website.

Wat is verdwenen?
LinkedIn teammates
Grote kans dat je niet van het bestaan van deze functionaliteit afwist. Hierbij had je de mogelijkheid om jouw feed zo in te stellen dat je nooit meer een update van collega’s miste. Niet meer mogelijk dus.

LinkedIn Stories
Na een kort bestaan is de storyfunctie van LinkedIn weer verdwenen. In de praktijk bleek dat bijna niemand de functionaliteit gebruikte. Missen doen we hem dan ook vast niet 😉

Reageer op dit nieuws

plaats je cv