De dag van Jelle

Maandag 22 mei 2023

Jelle Schipper is watermetermonteur bij de BAM en werkt via FlexiblePlus. Hij komt dagelijks bij mensen thuis om de watermeter te vervangen. Jelle demonteert een verouderde watermeter en installeert een nieuwe. “Mijn wekker gaat iedere dag om 6 uur en ik zorg dat ik om 7 uur in mijn auto kan stappen”, vertelt Jelle uit Deventer. “Momenteel werk ik in de regio Enschede. Ik heb een opleiding auto- en elektrotechniek gehad, dus dit werk past mij wel. Mijn eerste klant staat gepland om 8 uur.”

  ios
Nieuwe bedrijfswagen

“Ik bel aan op een adres en als ik binnenkom, stel ik me voor. De bewoner leidt me dan naar de watermeter. Ik doe controles, check of alles technisch in orde is. Ik haal de oude meter weg. De nieuwe kunststof meter komt hiervoor in de plaats. Heel soms gaat er iets kapot, laatst brak er iets af. Toen heb ik een monteur gebeld. Die collega’s rijden ook dagelijks rond in de regio. Ik kan namelijk niet alles zelf oplossen. Ik heb in mijn auto bijvoorbeeld wel een baco en een schroevendraaier, maar geen specifiek technisch gereedschap. Daarnaast heb ik trouwens een gloednieuwe bedrijfswagen tot mijn beschikking, een Mercedes Citan! Mooi wit en zonder een krasje.”

Soortgelijke vacatures
Uren via FlexiblePlus

“Vervolgens maak ik bij de klant foto’s van de meterstanden, oud en nieuw, maak ik een kaartje dat de klant kan ondertekenen. Zo ben ik een minuut of tien binnen en dan ga ik naar de volgende. Het werk is bij de klant ingeboekt in blokken van twee uur. De afspraken zijn altijd bevestigd, dus er is doorgaans iemand thuis. Soms niet, dan moet ik met kantoor bellen. Dan is er iets misgegaan, of de klant is de afspraak vergeten en moet er een nieuwe afspraak worden ingepland. Dat heeft voor mij geen consequenties. Ik krijg mijn uren via FlexiblePlus keurig uitbetaald nadat ik mijn urendeclaratie via de BAM heb bevestigd. Dat loopt erg goed.”

  ios
Pauzeren wanneer ik wil

 “Ik heb een planning van ongeveer vier adressen per uur, wat neerkomt op zo’n 32 tot 34 adressen per dag. Dat is best doorwerken. Soms is er tegenslag, dan verlies ik tijd. Dat compenseer ik dan later op de dag. Daardoor heb ik soms een uur pauze, en soms een kwartier, dat hangt van de situatie af. Ik voel wel veel vrijheid in mijn werk, want ik kan pauzeren wanneer ik wil, tussendoor een boodschapje doen, wat te eten halen. Natuurlijk moet ik wel de planning vasthouden en goed doorwerken.”

“Mijn werkdag eindigt uiterlijk om half vijf op het laatste adres, maar meestal ben ik rond kwart over vier klaar. Dan bel ik naar de planningsafdeling om me af te melden. Soms heeft er een collega tegenslag gehad en is er nog hulp nodig. Dan kan ik nog bijspringen om klanten te bezoeken om zo de planning rond te krijgen.”

Check voor meer info of solliciteer direct
  ios

Watermeter wisselaar ZZP

Tilburg
33 - per uur
Fulltime
Geen opleiding

Watermeter wisselaar

Tilburg
2450 - 2600 per maand
Fulltime
Geen opleiding

Watermeter monteur

Waalwijk
2450 - 2600 per maand
Fulltime
Geen opleiding

Watermeter wisselaar

Boxtel
2450 - 2600 per maand
Fulltime
Geen opleiding

Watermeter wisselaar

Uden
2450 - 2600 per maand
Fulltime
Geen opleiding

Watermeter monteur

Oss
2450 - 2600 per maand
Fulltime
Geen opleiding