FlexiblePlus 2e op Sponsorvoetbaltoernooi VSCO'61

Maandag 16 juni 2024

Dwars door alle nacompetities heen met promoties en degradaties, organiseert VSCO’61 haar Sponsorvoetbaltoernooi (SVT). Afgelopen zaterdag 8 juni ’24 werd dit sportieve fenomeen op de Noord Veluwe al weer voor de 17e keer op sportpark De Heughte gehouden. Dit alles voor de eerste keer onder de bezielende leiding van onze nieuwe toernooivoorzitter Vincent Smit. De maximale inschrijving van 36 teams was al snel bereikt, we hadden zelfs een reserveteam. Helaas in de laatste weken toch nog wat afzeggingen mede door de nacompetitie, desondanks hebben uiteindelijk 33 sponsors met een team aan deze editie deelgenomen en dat is wederom toch een mooi aantal.

Activiteiten voor de jeugd

Naast het sportieve gedeelte is er voor de jeugd ook altijd wat te beleven. Zij konden zich uitleven op een drietal speeltoestellen en er was een schminkdame aanwezig die over klandizie niet te klagen had. Er liepen heel wat vrolijk opgemaakte gezichtjes rond. De actieve commissie had i.s.m. het kantinepersoneel een ruim terras uitgezet waar de sporters en bezoekers gezellig konden plaatsnemen. Voor de voetballers was het prima weer, voor de terrassen was het soms aan de koude kant, maar daar werd niet echt om gemaald. Lizette van ’t Hul van sponsor Café Cafetaria ’t Wissel verzorgde met haar team de catering buiten d.m.v. de verkoop van diverse broodjes en dat liep als een trein.

image

De start van het toernooi

Rond de klok van elf uur heette Vincent Smit een ieder van harte welkom en wenste de deelnemende ploegen een gezellig en sportief toernooi toe. In zes poules werd er op 6 veldjes over een half veld 7 tegen 7 de degens met elkaar gekruist en volgens de referees verliep dit sportief en daar gaat het ook om. Willy van Oene was zoals altijd de ladyspeaker en Bertus van de Grift en compagnon Erik Wijnne hielde nauwkeurig de uitslagen bij.

Kwartfinales in beeld

Vorig jaar won het team van Auto Service Holster het toernooi en dus waren we nieuwsgierig of ze dit jaar ook weer hoge ogen zouden gooien. Clubfotograaf Dik Leusink met in zijn kielzog assistent Wim Korenberg zorgden tussen de wedstrijden door dat er een teamfoto van elke ploeg gemaakt werd. Rond de klok van kwart voor vier waren alle poulewedstrijden afgelopen en waren de kwartfinalisten bekend. De zes winnaars en via loting nog twee extra teams welke als tweede geëindigd waren.

Resultaten van de kwartfinales

De volgende kwartfinalewedstrijden rolden uit de bus:

  • Auto Service Holster – D. van de Weg Tegelwerken 3-0
  • Spiderbuster – Postuma AGF 5-0
  • Vrijzon – FlexiblePlus 0-0 (FlexiblePlus wns)
  • Pleijter Technisch Management & Advies – Wouda Installatietechniek 0-0 (Wouda wns)

Halve finales: Tactiek en spanning

Hierna vonden op het kunstgrasveld de halve finalewedstrijden plaats tussen Auto Service Holster en Spiderbuster en FlexiblePlus en Wouda Installatietechniek. In beide wedstrijden werd er tactisch gespeeld, de ene ploeg behoudend en de andere meer aanvallend. Het bleven spannende potten waarbij uiteindelijk niet werd gescoord, dus beide 0-0 en dat betekende strafschoppen. De mannen van Lubertus Holster en Rick Spijkerboer bleven het koelst en wonnen deze strafschoppen en dat betekende dat Auto Service Holster wederom in de finale stond en wel tegen FlexiblePlus.

De finale: spannend tot het einde

Rond de klok van kwart over vijf vond de apotheose van het toernooi plaats, namelijk de strijd om de eerste tot en met de vierde plek. De mannen van Spiderbuster wonnen met 1-0 van Wouda Installatietechniek en belandden zo op de 3e plek. In de finale bleek Auto Service Holster te sterk voor de vermoeid rakende manschappen van FlexiblePlus en wonnen verdiend met 2-0 en dat betekende prolongatie van de titel en tevens mocht Lubertus Holster de wisseltrofee ook weer mee naar huis nemen.

image

Een gezellige afsluiting

Inmiddels had BPM Media & Entertainment haar muziekinstallatie uitgestald en konden de spelers en vele bezoekers onder het genot van een hapje en drankje gezellig naar de muziek van een DJ luisteren. Natuurlijk ontbrak de verloting niet. De hoofdprijs was een fiets van Dickhof Rijwielen en die bleef In Oosterwolde met als winnaar Kees Steert. Hierna werd er nog een poos gezellig nagezeten en kon je als SVT-commissie alleen maar concluderen dat het weer een geslaagd toernooi was en op naar de editie in 2025.