FlexiblePlus bouwt aan de toekomst

Maandag 1 juli 2024

FlexiblePlus is volop bezig met de toekomst. Dat betekent niet alleen groeien als organisatie, maar ook bouwen aan een nieuw bedrijfspand. Eind 2024 opent aan de Herzstraat 11 op het bedrijventerrein in Raalte een splinternieuw kantoorgebouw.

Rick Spijkerboer startte elf jaar geleden met FlexiblePlus. Hij was toen nog projectleider bij Current Connect, een bedrijf in Raalte dat zich richtte op de aanleg van glasvezel. Rick besloot ondernemer te worden, stapte in FlexiblePlus en werkte samen met Current Connect om het personeel voor dat glasvezelbedrijf te behouden. “FlexiblePlus kreeg in 2015 een kantoor aan de Kotterstraat. Al gauw zaten we daar met vier mensen,” vertelt Rick over de beginjaren. 

Onder leiding van Rick verhuisde FlexiblePlus in 2018 naar het huidige bedrijfspand aan de Klipperweg 14 in Raalte. Met alle onderdelen binnen FlexiblePlus en de groei van de organisatie bleef Rick, ondanks de coronaperiode, alert op kansen om zijn onderneming verder uit te breiden en eventueel van locatie te veranderen. ,,Wat moesten we doen? Verbouwen van ons huidige kantoor aan de Klipperweg? Een verdieping er bovenop? Misschien iets anders kopen? Alle scenario’s hebben we bedacht en bekeken”, zegt Rick. ,,Uitbouwen leek niet ideaal. Aanpassen van het huidige pand was te ingewikkeld. En er was niet veel anders te koop wat ons zou passen.”

whatsapp image    at ..

Bouwen

Toen kwam het plan om zélf nieuw te gaan bouwen. Een enorme stap. ,,Ik heb contact gezocht met Jos Jansman van Current Connect, met wie ik samen heb gewerkt. Hij had er wel oren naar, al was nieuwbouw voor hem geen doel op zich. Maar als we het sámen zouden doen... dat vond hij ook mooi na al die jaren dat we elkaar kennen. Bovendien krijgt hun nieuwe afdeling Charging Connect, voor de aanleg van laadpalen meer ruimte voor parkeren en een laadplein.” 

Het wordt een twee-onder-een-kap-bedrijfspand op de hoek Herzstraat-Newtonstraat op bedrijventerrein De Zegge in Raalte op een kavel van 2130 vierkante meter. Ieder krijgt een eigen helft van het pand, met een eigen inrit, FlexiblePlus aan de Herzstraat, Current Connect/Charging Connect, aan de Newtonstraat. 

Rick: ,,In het gedeelte van FlexiblePlus komen vijftien werkplekken, een magazijn met een roldeur, parkeergelegenheid, alles duurzaam gebouwd door Bouwbedrijf Hoogeslag naar de modernste maatstaven. In het gebouw komt ook een opleidingslokaal, waardoor we scholing op onze eigen locatie kunnen verzorgen.’’ 

Trainingen

,,De ambitie is om die trainingsruimte elke week bezet te hebben’’, zegt Rick. ,,Op de nieuwe locatie kunnen we opleidingen verzorgen zoals BHV, VCA, EHBO, asbest, heftruck en hoogwerker. En ook willen we de werkplekken die we straks hebben zoveel mogelijk gevuld hebben. Maar vooral ook ons huidige teamgevoel behouden. Belangrijk. De fundamentele eigenschappen, onze waarden, de cultuur. Daar werken we naartoe. Het is de essentie waar FlexiblePlus op drijft en voor mij de inspiratie in mijn werk.”

,,Onderlinge afstand creëren is makkelijk, je raakt elkaar zomaar kwijt’’, zegt Rick. ,,Mensen in een organisatie bij elkaar houden is moeilijker, dat is wel wat mij bezighoudt. Het plezier met elkaar behouden, transparant zijn, contact maken en houden. De ontwikkeling van mijn personeelsleden en ons bedrijf als geheel, dát vind ik het mooiste. Dat zal ik bewaken als we in de nieuwbouw terecht komen.’’ Rond kerst 2024 hoopt FlexiblePlus over te gaan naar de nieuwe locatie.

photo