Ontmoet Rick Spijkerboer

Woensdag 20 december 2023

Projectleider

 “Ik wist al op de basisschool dat ik wilde ondernemen. Eigen baas zijn. Ik heb het ook van thuis meegekregen, die ondernemersgeest. We hadden een supermarkt, een bakkerij, in Oosterwolde, op de Veluwe.” Rick Spijkerboer maakte tien jaar geleden een flitsende start met FlexiblePlus. Rick, toen 25 jaar, jongste in het gezin Spijkerboer, was projectleider bij Current Connect, een bedrijf in Raalte voor de aanleg van glasvezel. De opdracht van Rick was om de vele monteurs die dagelijks op pad zijn voor installatiewerkzaamheden binnenboord te houden. Zo gezegd, zo gedaan. Rick stapte in FlexiblePlus, werd ondernemer en zorgde ervoor dat het personeel voor het glasvezelbedrijf behouden bleef.

rick spijkerboer

Champagne- en slootwatermomenten

Inmiddels is hij tien jaar verder. “Mooie tijd”, vat eigenaar Rick samen. “Met champagne- en slootwatermomenten zeg ik altijd maar. Corona was een dieptepunt. Maar ik kon me erbij neerleggen omdat iedereen er last van had. Ik heb mezelf gedetacheerd, staatsteun gekregen, en zo overleefde FlexiblePlus. Champagnemomenten waren er plenty, behalve tijdens corona hadden we elk jaar groei.” Dat hij destijds is gestopt met zijn HBO-studie en koos voor het ondernemerschap, daar hoor je Rick niet over klagen. “Ik denk goed na over dingen, en neem dan besluiten”, vertelt Rick hoe hij in elkaar zit. “Ik heb geen behoefte om van anderen te horen welke leeuwen en beren er op de weg zijn. Dat begon al toen ik als 24-jarige mijn eerste huis kocht, zomaar, alleen. Gewoon gedaan. Als ik had moeten luisteren naar alle mogelijke bezwaren of drempels… Nee, gewoon doen. Dat is mijn manier. Ik gebruik mijn boerenverstand, volg mijn intuïtie, en heb mezelf toegestaan om fouten te mogen maken.

flexible

Werkgever

De persoonlijke ontwikkeling van mijn personeelsleden en ons bedrijf als geheel, dát vind ik het mooiste”, zegt Rick. “Ik krijg energie van goed werkgeverschap. Dat ik zie dat mijn mensen groeien, zich ontwikkelen. Natuurlijk, het eindresultaat telt, maar als medewerkers nieuwe dingen aanpakken, grenzen verleggen, drempels over gaan, daar blij van worden, dát is voor mij de beloning en mijn motivatie. We zijn allang geen traditioneel uitzendbureau meer. We zijn een werkgever. Ik zal altijd vasthouden aan onze kernwaarden. Misschien kunnen we uitbreiden naar zo’n vijftien mensen op kantoor. Nieuwbouw in Raalte staat op het punt om te beginnen. Wij gaan in januari 2024 starten met de bouw van ons nieuwe pand in Raalte. En onze nieuwe vestiging in Hattem gaan we uitbouwen. Dus ja, er is genoeg te doen de komende jaren. En natuurlijk mijn thuisbasis, vrouw en zoontje, dat zorgt ook voor stabiliteit. Sinds ik zo’n ventje thuis heb, vier jaar nu, besef ik dat dat het allerbelangrijkste is.