Ontmoet Sabine van Norel

Hotelschool

Sabine is sinds een jaar fulltime in dienst bij FlexiblePlus, waar ze na haar afstudeerstage is gebleven. Hospitality, mensen het naar de zin maken, persoonlijk contact; daar wordt Sabine heel blij van. Ze ging niet voor niets naar de Middelbare Hotelschool, waar ze genoot van de opleiding. “Heel leuk om te doen. Een mooie party organiseren in de IJsselhallen en alles regelen voor zo’n event. Leren over bijvoorbeeld wijn-spijs combinaties, gastvrijheid. Hartstikke leuk en daar heb je je hele leven wat aan. Maar ik dacht tegelijkertijd al wel verder.. Wat nou als ik later getrouwd zou zijn en altijd zou moeten werken wanneer iedereen vrij is? Die gedachte zorgde ervoor dat ik een studie Management ging doen op Windesheim in Zwolle. Ik was begonnen met de opleiding Communicatie, haalde in het eerste jaar mijn propedeuse en ging toen dus in één streep door naar de studie Management.

portret

Afstudeerstage

Voor haar afstudeerstage kwam Sabine terecht bij FlexiblePlus. “Ik had een bericht op LinkedIn geplaatst, ‘Stage gezocht’. Nou, dat heb ik geweten; een lading reacties. Bij FlexiblePlus had ik vervolgens een heel prettig gesprek. Geen hiërarchie binnen de organisatie, ik had een heel goed gevoel bij dit bedrijf en voelde me op mijn plek. En zo werkte ik tijdens die stage vier dagen per week mee, een dag per week werkte ik aan mijn onderzoek. Het onderwerp? Het (in-)werkproces binnen FlexiblePlus. Wat doet een nieuwe werknemer op de eerste werkdag? Hoe wordt iemand ingewerkt? Als nieuwkomer wil je weten hoe alles werkt, maar je wilt niet alles vragen, dus maakte ik een overzicht. Hoe werkt het computersysteem en de planning.. hoe ziet het gebouw er uit, een plattegrond.. van die dingen. Daarmee kan een nieuwe medewerker direct aan de slag. Zorgt voor houvast en zelfstandigheid.

flexible

Intercedent

Het afstudeeronderzoek van Sabine viel in goede aarde. Sterker nog, het document werd in gebruik genomen en is nog steeds in gebruik. En Sabine zelf? Van twee kanten was het gevoel goed en zodoende bleef ze bij FlexiblePlus. Dat ze het supergoed doet, dat hoor je haar niet zeggen. Sabine is daar bescheiden in. “Ik ben heel nuchter. Praktisch. Bij mij zit het werkplezier in het persoonlijke contact en de verschillende werkzaamheden. Het leukste zijn de gesprekken met de medewerkers en het stuk werving en selectie. Die combinatie.” 

Sabine komt ineens tot de ontdekking dat haar leertraject een bochtige weg was en best bijzonder. Bijzonder, omdat ze als intercedent nu precies doet waarvoor ze de afgelopen jaren geleerd heeft. “Ik doe nu werving en selectie, schrijf vacatureteksten, heb contact met opdrachtgevers en vervul vacatures. Ik help met de administratie, doe een deel ziekteverzuim en ben betrokken bij de technische marketing. Ja, jeetje.. Dat is best grappig, het komt nu allemaal samen.