Ontmoet Siem Jansman

Vrijdag 23 juni 2023

Intercedent

Siem begon in het najaar van 2022 als intercedent bij FlexiblePlus. Hij had via LinkedIn al vele banen aangeboden gekregen. “Ja, zo werkte dat aan het einde van mijn studie Commerciële Economie. Ik werd overal gevraagd. Maar ik had toen al contact met FlexiblePlus, omdat mijn vader ooit aan de basis van het bedrijf heeft gestaan. Hij stond aan de start ervan, samen met zijn compagnons, waaronder de huidige eigenaar, Rick Spijkerboer. FlexiblePlus kende ik dus al en toen Rick contact met mij opnam, dacht ik: ‘Ja, daar wil ik wel werken’. Ons eerste gesprek was goed. Het ging helemaal niet over de functie van intercedent, maar het was vooral lekker praten en elkaar leren kennen. Dat sprak me aan.”

De sfeer is nog hetzelfde als in het begin”, zegt Siem nu, na negen maanden werken bij FlexiblePlus. “Maar toch is het anders. Ik ben gegroeid, professioneel gezien. Mijn valkuil had te maken met discipline en daar ben ik veel scherper in geworden. Ik wil wel graag de beste zijn. Bovendien heb ik ook mijn sterke kanten beter leren kennen. Goedlachs, makkelijk toegankelijk, dat zijn dingen die ik bij mezelf zie en daar voel ik me sterk bij. Al kunnen er ook dingen beter. Ik kan wel goed een planning maken, maar me eraan houden is een ander verhaal. Want ja, ik kan soms wel chaotisch zijn. Maar aan de andere kant ben ik wel gedreven, commercieel ingesteld, innovatief en creatief.

siem jansman

Afstuderen

Siem had tijdens zijn eerste stage al door waar zijn sterke en zwakke punten liggen. “Van de twintig weken stage kon ik maar acht weken op kantoor komen, vanwege Corona. Toen merkte ik dat ik thuis zitten niet fijn vind. Ik ben veel liever onder de mensen. Ik heb prikkels nodig om te presteren, anders verlies ik concentratie.

Die ervaringen uit het verleden bieden inzicht in het heden, zou je kunnen zeggen. Siem heeft een les geleerd toen zijn afstuderen vorig jaar op de valreep bijna spaak liep. “Ik moest mijn afstudeerscriptie inleveren en dat had ik steeds maar uitgesteld. Ik liep vast. Het lukte niet goed. Uiteindelijk ben ik de hele zomervakantie er nog mee bezig geweest, het was ploeteren, naast mijn bijbaan in de supermarkt en met de job bij FlexiblePlus in het vooruitzicht. De druk werd steeds hoger, want ik was al aangenomen en ik wilde graag verder. Dat leverde de nodige stress en frustratie op, maar ik heb het gered.

flexibleplus team

Variatie

Wat hij nu het allerleukste vindt aan zijn werk als intercedent bij FlexiblePlus? “Sollicitatiegesprekken houden, op pad gaan, noem maar op. Het allerleukste vind ik al die verschillende taken. Variatie. Werven, bellen, het hoort er allemaal bij, maar de afwisseling maakt het voor mij compleet. Ik ben nog geen dag met tegenzin naar mijn werk gegaan. Ik zit honderd procent goed op mijn plek. Natuurlijk wil ik nog groeien. Hogerop. Ja, ik ben wel ambitieus. Bijscholen, een studie erbij doen. Zo wil ik volgende stappen nemen.