Ontmoet Sophie Wielick

HR-management

De 24-jarige Sophie studeerde HR-management aan de Saxion hogeschool in Deventer en rondde pasgeleden haar opleiding af. Toegegeven, ze deed er iets langer over dan gepland. "Ik ben tweemaal een half jaar gestopt, omdat ik niet goed wist welke kant ik op wilde." De pauzes van haar
studie betekende niet dat ze in een hoekje ging zitten afwachten, nee, Sophie ging tussendoor lekker aan het werk. En hoe. Ze werkte af en aan zes jaar bij juwelier Haarmeijer in hartje Raalte. "Geweldig", vond ze dat, en haar ogen beginnen te stralen als ze erover vertelt. "Sieraden vind ik
prachtig, en de verkoop ook. Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Als bijbaan, en ook periodes fulltime. Wie weet, kom ik ooit terug in dat vakgebied, bijvoorbeeld als accountmanager in de sieraden. Het trekt me nog steeds."

 

sophie wielick

Opleiding

Intussen werd ze op school klaargestoomd voor haar vak HR Management, oftewel op een professionele manier het beste uit andere mensen halen. En dat is wat ze nu doet bij FlexiblePlus. En nee, ze voelt zich niet ‘de intercedent’, en nee, ze vindt ook niet dat ze werkt bij ‘een uitzendbureau’. Sophie werkt sinds een jaar bij FlexiblePlus omdat ze een missie heeft. Wat ze doet? Ze gaat er op uit, bezoekt klanten, zoekt kandidaten, lost problemen op, en probeert steeds de ideale match te maken tussen opdrachtgever en werkzoekende. Arbeidsbemiddeling dus. Niet voor een dag of een week, maar detachering voor langere tijd.

Uitzendbureau

"Ik merk dat er nog veel wantrouwen is. Het woord ‘uitzendbureau' alleen al. Laatst zei ik nog tegen een kandidaat: ‘Denk je dat ik helemaal vanuit Raalte naar Assen rijd om met jou te praten over werk voor vier dagen of twee weken? Nee toch?" Ik druk onze kandidaten meteen op het hart dat ze bij ons werk kunnen vinden voor langere tijd, zeg maar een jaar of langer, en dat ze bij tijdelijke inhuur niet van de ene op de andere dag eruit geknikkerd worden. "Zo gaat of ging het misschien bij de ouderwetse uitzendbureaus, maar niet bij ons", vertelt Sophie. "Als het werk bij een opdrachtgever stopt, en dat gebeurt weleens, dan zoeken wij een ander bedrijf om een kandidaat te plaatsen, zodat die niet zomaar ongewild zonder werk komt te zitten."

Persoonlijke groei

Sophie merkt regelmatig dat kandidaten slechte ervaringen hebben met de ‘ouderwetse’ uitzendbureaus. "Dat was trouwens ook mijn weerstand", grinnikt Sophie, die als afgestudeerde in contact kwam met FlexiblePlus. Ze had er geen vertrouwen in. Sterker nog, ze was heel sceptisch.
"Als intercedent werken leek me he-le-maal niks", zegt ze. "Als je medewerkers iedere dag als een soort vee moet gaan wegzetten bij een opdrachtgever, daar had ik helemaal geen zin, dat wilde ik écht niet." Toch besloot ze, informatief, op de koffie te gaan bij FlexiblePlus. En wat bleek? "Dat is niet de werkwijze van een intercedent bij dit bureau. Dus toen zag ik het wél zitten. Ik ben nu mijn eerste serieuze werkervaring aan het opdoen in dit vakgebied. Hartstikke mooi. Heel allround ook. Prima naar mijn zin. Ik heb hier de vrijheid en de verantwoordelijkheid om méér te doen dan alleen mensen ergens te plaatsen. Bovendien heb je kandidaten iets moois te bieden. We houden veel contact met onze medewerkers. Dat maakt het werk voor mij afwisselend en uitdagend."

flexibleplus team