Ontmoet Thomas Jansen

Jubileum

In september 2023 viert Thomas zijn 5-jarig jubileum bij FlexiblePlus. En hij beseft dat niets meer hetzelfde is als vijf jaar geleden, vertelt hij, als hij terug in de tijd gaat. “Ik dacht altijd dat ik in de bouw zou belanden”, zegt hij over zijn keuze na zijn middelbare school. Met zijn vmbo 4-diploma ging hij richting Bouw & Infra op het Deltion College in Zwolle. Maar het liep anders. Hij voelde zich helemaal niet op zijn plek en switchte van studie naar Media & Vormgeving. “Ik was in die tijd heel verlegen en bleu, bij die media-opleiding moest je extraverter zijn. Dat vond ik heel moeilijk en dat leverde me stress op. Ik verschool me liever.”


Op dat moment kreeg Thomas een aanbod. Hij was namelijk al wat langer aan het werk bij Albert Heijn in Wijhe. Begonnen als vakkenvuller en steeds een stapje gemaakt. “Ze vroegen of ik een BBL-traject wilde doen. Leren en werken”, zegt hij. “Dat heb ik gedaan. Ik ben daardoor een stuk mondiger geworden. Zeker toen ik teamleider werd. Ik heb met heel veel plezier bij AH gewerkt. Ik zat helemaal in de flow. Bam, gewoon werken. Ik werkte onregelmatige uren. Op zich geen probleem, maar ik merkte dat mijn leven uit de pas begon te lopen met dat van mijn vriendin. Bovendien, vastgeroest klinkt veel te zwaar, maar ik merkte dat ik als mens niet verder kwam.”

thomas jansen

Binnendienstmedewerker

“Toen stuitte ik op een vacature op Facebook voor ‘binnendienstmedewerker’ bij FlexiblePlus. Mijn belangstelling was gewekt. Nou ja, niet direct, want ik twijfelde over het stuk ‘recruiter’ in de advertentie. Bovendien wist ik niet precies wat ik wilde, dus ik twijfelde aan alles. Pas na veel wikken en wegen heb ik gesolliciteerd. Dat was meteen pats-boem-raak. Ging heel snel. Ik weet nog dat ik een week of twee aan het werk was en zei: ‘nu heb ik een echte grote-mensen-baan’.”
Als vijfde man werd Thomas met open armen ontvangen bij FlexiblePlus. “Een warm bad. Een hecht team. Ik kreeg de ruimte. Ik liet alles over me heen komen. Het duurde even voordat ik mijn weg had gevonden, maar ik was er echt aan toe. Ik begon met het invullen van gegevens in de computer, want we hadden net een nieuw systeem. En zo bouwde mijn werk op, ik ging meer administratieve dingen doen, registratie, medewerkers begeleiden, verantwoordelijkheid nemen.”

flexibleplus team

Huidige functie

Recruitment bleek voor Thomas inderdaad een lastig onderwerp. “Ik vond het moeilijk. Lag me niet. Ik twijfelde veel in die beginperiode en ik voelde me prettiger in de backoffice. Dus richtte ik me vooral op de urenregistratie, de verloning, de medewerkers. Dat voelde voor mij veel beter. Dat was voor mijn collega’s ook duidelijk te merken. Na overleg kon ik recruitment steeds meer overlaten aan anderen en kon ik me gaan ontwikkelen in mijn huidige functie.”
Nu zijn we vijf jaar verder. “Waar ik trots op ben? Nou ja, ik kan niet zeggen dat ik flink heb gescoord met iets. Zo’n YES-moment, dat je iets spectaculair verkocht hebt, nee, dat heb ik niet. Maar ik ben wel tevreden over het feit dat iedereen altijd netjes op tijd zijn geld krijgt. Het is belangrijk dat er iets goeds stáát, en blijft staan, dat wordt nog weleens vergeten. Dat we mensen blij maken met het werk dat ze hebben. En dat de klanten tevreden zijn. Dat is allemaal niet zo zichtbaar, maar daar ben ik wél hartstikke trots op.”