Ontmoet Tim

Woensdag 10 juli 2024

Naam: Tim Burnama

Functie: Intercedent

Tim Burnama (24) is intercedent bij FlexiblePlus. Hij is in Almelo geboren en woont nu met zijn moeder en zus (18) in Nijverdal. 

foto tim burnama

Interstudent?

In februari 2024 kwam Tim binnen bij FlexiblePlus als stagiair. ,,Ik voelde me welkom, de sfeer was prettig”, zegt Tim, die na zijn stage is gebleven. ,,Het is één team bij FlexiblePlus, en met alle collega’s heb ik raakvlakken. Dat is leuk.” Tim volgde het versnelde traject ‘Intercedent’ op ROC Twente, maar koos daarvoor eerst voor een andere ‘afslag’, een opleiding in de sport. Hij rondde het traject ‘sport en recreatie’ goed af, maar bleef steken in de richting ‘sport en bewegen’. ,,Ik merkte dat ik het leuk vond om met mensen te werken, maar ik voelde de combinatie met sport niet.”

Aan het werk dan maar. Productiewerk, werken in een bakkerij, Tim deed van alles en nog wat. Een nieuwe opleiding starten? ,,Daar was ik een beetje bang voor’’, zegt hij nu. ,, Bij de voetbal sprak een manager van een uitzendbureau mij aan. Of intercedent niet wat voor mij zou zijn? Ik vroeg nog: ‘Wat? Interstudent? Wat is dat dan? Ik wist niet wat een intercedent was. Maar ik ben toch de opleiding gaan doen. Het voelde positief en paste mij. Dat motiveerde.”

Intercedent

Zijn eindstage bij FlexiblePlus beviel voor beide partijen zo goed, dat Tim is gebleven. ,,Intercedent zijn is zo veelzijdig. Een vacature schrijven, dan gaat de telefoon, vervolgens heb ik een intakegesprek of een gesprek met een opdrachtgever, kortom, alles loopt door elkaar. Ik ben chaotisch in mijn hoofd, maar ik heb juist prikkels nodig. Dat afwisselende, alles door elkaar heen doen, vind ik leuk. Chaotisch dus, maar ik krijg wél alles voor elkaar. Bij FlexiblePlus heb ik al veel geleerd. Bijvoorbeeld over gesprekken voeren, over opdrachtgevers, over het werk. En ik heb nog veel meer geleerd, wat mij als persoon heeft laten groeien.”

Zakelijk en warm. Zo omschrijft Tim zijn persoonlijkheid. ,,Ik heb een winnersmentaliteit’’, zegt hij. ,,Maar ik ben ook zorgzaam en beschermend. Mijn vader is overleden bij een verkeersongeval toen ik 7 jaar was. Dat heeft me gevormd. Ik ben thuis beschermend en warm. Maar in mijn sport ben ik fel. Die sportmentaliteit heb ik van mijn vader, hij was een goede zaalvoetballer. Totdat hij zijn knie verdraaide. Toen ging hij biljarten en presteerde op hoog niveau.’’

team foto oranje

Zaalvoetbal

Zesmaal per week sporten na het werk, in de zaal of in de sportschool. Kickboksen doet ‘ie nu wat minder. Tims sport is vooral futsal (zaalvoetbal) bij Heracles Almelo, zijn club. ,,De sfeer bij de vereniging is fijn, het is één grote familie’’, zegt Tim. ,,Wat voor speler ik ben? Ik ben een beweeglijke speler. In de spits of op de flank. Ik kan ook aardig verdedigen. Nee, ik ben niet per se een goaltjesdief, zo’n spits ben ik niet. Graag geef ik de bal af als dat beter is.” 

Zijn sportieve doel? ,,Al bereikt! Ja, mijn doel was om op het hoogste niveau van Nederland zaalvoetbal te spelen. Gaat komend seizoen gebeuren. We zijn via de nacompetitie gepromoveerd naar de eredivisie. Dus spelen we komend seizoen op het hoogste niveau van Nederland. Nieuwe ambitie? Handhaven in de eredivisie. En goed werk leveren bij FlexiblePlus natuurlijk.’’