Waarom zou je een BHV-cursus moeten volgen?

vrijdag 10 maart 2023
BHV cursus, is dit nu nodig?

Stel je voor: je zit op kantoor en je collega wordt ineens onwel. Zijn gezicht wordt bleek en hij dreigt van zijn stoel te vallen. Wat doe je? Als je een BHV-diploma op zak hebt, weet je precies hoe je moet handelen. Je kunt hem helpen terwijl je wacht op de hulpdiensten.

Wat leer je bij een BHV-cursus?

Een BHV-cursus leert je hoe je in geval van nood op de werkvloer kunt handelen. Je leert brandjes blussen, mensen uit een brandend gebouw evacueren, een bedrijfspand ontruimen en eerste hulp verlenen. Je weet hoe je moet handelen in geval van een levensbedreigende situatie en hoe je de hulpdiensten moet inschakelen. Met een BHV-diploma kun je niet alleen je collega's helpen, maar ook jezelf en anderen veilig houden.

BHV cursus inplannen
BHV is niet hetzelfde als EHBO

Hoewel de termen soms door elkaar worden gebruikt, is BHV niet hetzelfde als EHBO. Een BHV-cursus richt zich specifiek op het handelen bij calamiteiten op de werkvloer, terwijl EHBO-cursussen een bredere focus hebben en zich richten op het verlenen van eerste hulp in allerlei situaties.

afa d  ab ebbfbfcaacedcadffeaffdddaaaffddcfc
Elk bedrijf is wettelijk verplicht BHV te hebben

Volgens de Arbowet is elk bedrijf verplicht om te zorgen voor een goede bedrijfshulpverlening (BHV). Het is dus niet alleen een verstandige keuze om een BHV-cursus te volgen, maar het is ook wettelijk verplicht.

Volg een BHV-cursus bij FlexiblePlus

Bij FlexiblePlus kun je een BHV-cursus volgen en het BHV-examen afleggen. Dit kan zowel in een cursusruimte als op locatie worden gedaan. Als je alles in één keer wilt regelen, kun je kiezen voor een dagcursus inclusief examen op dezelfde dag. Met lesmateriaal en directe uitslag van het examen. Vraag een offerte aan en bespreek de mogelijkheden om een BHV-cursus op maat te maken voor meerdere medewerkers binnen jouw bedrijf. Zorg ervoor dat veiligheid de standaard wordt op de werkvloer en meld je aan voor een BHV-cursus bij FlexiblePlus.

Meld je aan voor een BHV!