Zonder herfstdip je werkdag door

2022-11-14

Ga naar buiten!

In de herfst worden de dagen korter en dus is er minder (lang) zonlicht. Zonlicht zorgt ervoor dat we ons energiek en vrolijk voelen. Doordat de dagen korter zijn én we vaker binnenblijven kan ons lichaam te weinig vitamine D opnemen en dus worden we vermoeider en in sommige gevallen ook humeuriger. De oplossing? Naar buiten! Ga lekker een rondje lopen in de lunchpauze. Misschien kun je iets eerder beginnen met werken zodat je thuiskomt als het nog licht is. Dan kun je je hardloopschoenen nog even aantrekken of de fiets nog even uit de schuur trekken.

Eet gezond

Van de zomerse salades schakelen we om naar de stamppotten en stoofpotten. De koolhydraten worden weer flink opgeschroefd en ook dat heeft geen hele positieve werking op je energieniveau. Probeer de hoeveelheid tussendoortjes te beperken en eet wat extra groenten en een handje noten om het volume op je bord te vergroten. Iets minder aardappelen en iets meer groenten door die stamppot dus. De groenten van dit seizoen lenen zich uitstekend om wat meer vitamines binnen te krijgen. Rode kool, pompoen en kastanjes zitten bomvol vitamine B1 en kalium.

Rust en regelmaat

Voldoende slaap is altijd belangrijk maar zeker in de donkere maanden kun je best iets meer slaapuurtjes gebruiken. Door regelmaat in je dagen in te bouwen ontstaat een vast ritme waardoor je waarschijnlijker makkelijker in slaap valt en makkelijker wakker wordt. Daarnaast bespaar je – door je dagen te plannen- veel tijd. Tijd die je kunt gebruiken om even lekker naar buiten te gaan!

Beweeg

Bewegen is altijd een goed idee, juist wanneer je er eigenlijk geen energie voor lijkt te hebben. Beweging maakt je namelijk energieker en zorgt er daarnaast voor dat je beter slaapt. Zo komt je lichaam eerder aan de rust die het nodig heeft.

Geniet van het seizoen

De herfst is een heerlijke tijd. Plof na een lange, stormachtige wandeling op de bank met een warm drankje en een dikke deken. Speel Netflix uit, kruip tegen de kachel aan en schuif ’s avonds een lekkere stoofpot naar binnen. Of doe een dagje helemaal niks, want ook daarvoor is het een heerlijk seizoen!