Als je op zoek gaat naar een (nieuwe) baan doe je dat vaak met een loonindicatie in je achterhoofd. Natuurlijk is het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat maar je wilt ook je vaste lasten kunnen betalen, op vakantie kunnen, sparen of geld voor andere leuke dingen overhouden. Zoek uit wat je op werkgebied waard bent. Welk loon geeft de CAO aan, wat verdienen collega’s met een vergelijkbare vooropleiding en werkervaring en komt dat overeen met hetgeen jouw (toekomstig) werkgever biedt? Is het gat te groot, dan kun je misschien beter verder kijken maar komt het eindbod redelijk in de buurt van jouw wens dan gaan de secundaire arbeidsvoorwaarden een rol spelen. En dat zijn er nogal wat, die secundaire arbeidsvoorwaarden;

Van A naar B
Reiskosten kunnen hoog oplopen als deze voor je eigen rekening zijn. Er wordt behoorlijk gespeeld met reiskosten. Sommige werkgevers vergoeden volledige reiskosten per kilometer of een vast bedrag per maand. Bij andere werkgevers zijn de eerste x-aantal kilometers voor je eigen knip. Reis je met het openbaar vervoer, dan wordt vaak gekozen voor een abonnementsvorm, businesscard of declaratiesysteem. Een auto van de zaak of een leaseauto kunnen ook tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren, evenals een fietsplan.

€€€
Naast je basissalaris zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om je jaarlijkse inkomsten te spekken. Denk bijvoorbeeld aan vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een 13e maand, beloningen/toeslagen of winstdeling. Daarnaast kun je bij sommige werkgevers gebruik maken van collectieve kortingen, bijvoorbeeld voor je ziektekostenverzekering of een vergoeding voor het gebruik van je telefoon. Een secundaire arbeidsvoorwaarde die nog wel eens onderschat wordt is het pensioen. Een goede pensioenregeling kan je op de lange termijn een hoop geld besparen.

Vrijheid = blijheid
Wettelijk gezien bouw je minimaal vier keer jouw werkweek aan vrije dagen op. Bij een werkweek van veertig uur zijn dat twintig vrije dagen op jaarbasis. Bij sommige cao’s en sommige werkgevers zit je beter gebakken en krijg je meer vakantiedagen. Het geven van een onbeperkt aantal vakantiedagen lijkt steeds populairder. Bedrijven als Netflix, Sony en Virgin Group maken hier al gebruik van en de ING bank draait -as we speak- een pilot met het opnemen van een onbeperkt aantal vakantiedagen. Naast vakantiedagen worden in sommige arbeidsovereenkomst adv of atv dagen opgenomen.

De reislustige onder ons weten dat de mogelijkheid om te kunnen reizen altijd zwaarder weegt dan de baan. Het werk kan nog zo leuk zijn, als jij daardoor die droomreis niet kunt afvinken is de keuze snel gemaakt. Gelukkig bieden veel werkgevers de mogelijkheid om een sabbatical op te nemen. Als je terugkomt kun je direct aan het werk en jouw (reis)portemonnee weer vullen. Wil je de volledige vrijheid om meer van de wereld te zien, dan is een baan waarbij je locatie ongebonden met flexibele werktijden kunt werken ideaal.

Scholing
Heb je de ambitie om jezelf te (blijven) ontwikkelen dan is het mooi als jouw toekomstig werkgever de mogelijkheid tot opleidingen, cursussen en loopbaan coaching biedt. 9 van de 10 keer wordt die mogelijkheid dan ook in de vacature tekst genoemd. Zorg dat je goed weet wat dit inhoud. Welke mogelijkheden zijn precies er en welk opleidingsbudget geldt er voor jouw functie?

De extraatjes
Soms neemt de werkgever ook nog wel eens minder standaard voorwaarden op in het arbeidscontract. In China is het bijvoorbeeld gebruikelijk om een powernap in de baas z’n tijd te doen. Bij ons zijn de extra’s over het algemeen iets anders ingericht, denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om op kosten van de baas te lunchen, het ontvangen van koffiegeld of de mogelijkheid om op kosten van de zaak te sporten. Een laptop en/of telefoon van de zaak wordt vaak genoemd als extraatje maar is pas interessant als je deze ook privé mag gebruiken. Representatiekosten kunnen in jouw contract worden opgenomen wanneer je in een -hoe raad je het- representatieve functie werkt. Je ontvangt dan een vergoeding om netjes voor de dag te komen en voor bijvoorbeeld etentjes, borrels en evenementen met klanten.

Het onderhandelen over de secundaire arbeidsvoorwaarden gebeurd aan dezelfde onderhandeltafel als de onderhandeling over het loon. Je hoeft niet direct in te stemmen met de voorwaarden die je worden geboden. Nogmaals; zoek goed uit wat een passende beloning voor jouw opleidingsniveau, ervaring en functie is en kijk ook wat andere bedrijven bieden. Geef aan wat je belangrijk vindt en waarom. Concessies doen is part of the deal maar als je echt ongelukkig wordt van het aanbod kun je beter verder kijken!

Reageer op dit nieuws

plaats je cv