Vakantie! De perfecte periode voor barbecues, relaxte zomeravonden, doen waar je zin in hebt en misschien wel een uitstapje naar het buitenland. Even helemaal niks moeten en vooral: even niet aan werk denken. Of juist wel? Want terwijl tal van mede werkzoekenden aan de Costa del Sol liggen te bakken, ligt jouw droombaan straks voor het oprapen.

Terwijl jouw concurrentie aan het all inclusive buffet zit…
De zomervakantie is ieder jaar een rustig moment op de arbeidsmarkt. Veel mensen zijn op vakantie, sommige bedrijven sluiten de deuren voor een bepaalde periode en het aantal vacatures is – in de meeste branches- een stuk lager. We horen je denken: ‘goed verhaal maar waarom zou ik dan nu gaan solliciteren?’. Allereerst omdat je waarschijnlijk zeeën van tijd hebt om er echt even rustig voor te gaan zitten. Daarnaast wordt op vacatures die wel vrijkomen een stuk minder gereageerd, oftewel; minder concurrentie. Een ander voordeel van de zomerperiode is dat er vaak meer ruimte is om goed ingewerkt te worden. Win-win dus.

Dubbelkans!
Ook als jouw droombaan op dit moment nog niet vrij is, doe je er verstandig aan een paar uurtjes van jouw vakantie op te offeren voor de banenjacht. Na de zomer (meestal rond september) gaan bedrijven weer op volle toeren draaien en komen er een recordaantal vacatures vrij. Daarnaast is het eind van de zomer een periode waarin veel mensen van baan switchen, dubbelkans! Als jij de vakantie gebruikt voor het updaten van jouw cv, LinkedIn-pagina en het oriënteren op een passende baan/organisatie sta je al met 1-0 voor. Ben je zo enthousiast dat je niet kunt wachten op een vacature; stuur een open sollicitatie. Dat is – naar onze mening – altijd een goed idee. Misschien is er á la minute geen functie voor je vrij maar door jouw enthousiasme en pakkende brief heeft de werkgever jouw naam wel in zijn geheugen gegrift. Op het moment dat er wel een functie vrijkomt ben jij de eerste waar aan gedacht wordt!

Vier vooral vakantie
Uiteraard is vakantie bedoeld om vakantie te vieren, dat willen we je ook zeker niet afnemen. Maar jij weet nu dat dit dé uitgelezen kans is om met je transfer of nieuwe uitdaging bezig te zijn. Geef jezelf een schop onder je kont, kom uit je ligstoel en doe er je voordeel mee. Of niet, mag je zelf weten natuurlijk!  

Reageer op dit nieuws

plaats je cv