Microsoft Teams, Skype, WeChat, Google Hangout, steeds vaker worden deze programma’s gebruikt om sollicitatiegesprekken te voeren. We kunnen ons best voorstellen dat het wat onwennig kan zijn. Als jij je goed voorbereid kan dat de zenuwen wat doen afnemen. Maar hoe bereid je jezelf voor op een sollicitatie via beeld? Daarbij moet je met een aantal extra zaken rekening houden. Wij helpen je op weg.

Lees je in
Net als bij een persoonlijk gesprek is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg allereerst dat je weet met wie je het gesprek hebt. Achterhaal wat oppervlakkige achtergrondinformatie over de persoon en kijk of je raakvlakken kunt vinden. Hebben jullie dezelfde hobby? Dat breekt het ijs. Via LinkedIn en de bedrijfspagina kun je vaak al het een en ander te weten komen.

Verdiep je daarnaast in het bedrijf en de functie waarop je solliciteert. Jij moet aan jouw gesprekpartner kunnen uitleggen wat de functie in grote lijnen inhoudt. Verwacht ook in een videosollicitatie de ‘standaardvragen’ die we eerder al eens voor je opsomde. En onthoud, je hebt 1 heel groot voordeel; niemand ziet dat jij een spiekbriefje gebruikt 😉

Trek je beste Tabbert aan
Natuurlijk is het verleidelijk om je trainingsbroek aan te houden en alleen even een blouseje aan te trekken maar als je net even iets meer aandacht aan je outfit besteed, voel je je zelfverzekerde. Dat breng je over op beeld. Dus trek die nieuwe schoenen maar uit de kast, draag je die ook nog eens.

Test de techniek
Zorg dat je ruim voor het gesprek checkt of je camera werkt, het geluid het doet en of je gebruik kunt maken van het juiste programma. Test het desnoods even met een familielid of vriend(in), dan weet je zeker dat het goed gaat. Zet ruim voor je gesprek alles klaar. Zorg dat je beeld in de juiste positie staat, dat je oordopjes zijn ingeplugd en dat de radio uit staat. Voer je het gesprek via je telefoon? Zorg er dan voor dat deze in een houder staat (of fabriceer zelf iets), anders blijft het beeld continu bewegen. Misschien heb je in een ver verleden als eens gebruik gemaakt van het videoprogramma waarmee je gaat solliciteren. Kijk dan even welke naam en foto er toen zijn gebruikt. Je scoort weinig punten door te bellen met een naam als: ‘Ilovehorses1<3!’.

Zorg voor een rustige omgeving
Achtergrondgeluiden als een vaatwasser, spelende kinderen of een blaffende hond kunnen zowel jou als jouw gesprekspartner afleiden. Kies voor een neutrale achtergrond en check van tevoren even hoe de lichtinval is. Zorg ervoor dat er weinig van de omgeving te zien is. Zit je in de slaapkamer? Prima, maar zorg er dan wel voor dat we dat op beeld niet kunnen zien, zo is de focus volledig op jou!

Proef de sfeer
Omdat je het bedrijf nu niet bezoekt, is het lastig te achterhalen wat de sfeer is. Toch wel hele belangrijke informatie, want dat bepaalt uiteindelijk of jij op je plek zit. Gelukkig kun je met een aantal kritische vragen redelijk goed achterhalen welke cultuur er heerst. Vraag naar de organisatiestructuur, het contact met directe en indirecte collega’s, de manier van communiceren, of je eigen ideeën kunt inbrengen en natuurlijk of er bedrijfsuitjes en borrels worden gehouden.

Verbreek de verbinding
Grote kans dat de recruiter je voor is, maar controleer toch altijd even of de verbinding echt verbroken is. Gebruik de chatfunctie vervolgens niet om nog met de recruiter te communiceren. Soms schiet je ineens nog een vraag te binnen of wil je een besproken onderwerp toch nog iets meer toelichten. Dat kan altijd, alleen maar goed! Doe dat dan wel via de reguliere weg, per mail of telefonisch dus. Hetzelfde geldt voor een bedankmail, doe dit niet via de chat.

Reageer op dit nieuws

plaats je cv